Pelenkakiütés

2013. június 7., péntekSok mindenre vágytam, hogy megtörténjen. Fel tudjon ülni, elinduljon, pápát intsen stb. Konkrétan erre nem. 
Már tapasztaltam korábban is, hogy amikor kezdődik az újabb fog „mocorgása” akkor menetrend szerűen érkezik vele együtt a hasmenés is. Ezzel eddig nem is volt gond, a megoldás sűrű pelenkacsere és Sudokrém. Viszont a helyzet azt mutatja mégis elrontottam valamit és az igazság az, hogy sejtem is hogy mit. Mikor éppen egy fogacska sem akar kibújni, és a széklet is normális akkor természetesen a szokásos módon történik a pelenkacsere étkezés után, alvás előtt – után, és ezenkívül amikor „illatozik” vagy pisis a pelus. De nem is ezen van a hangsúly, hanem azt hiszem a krémezésen. Ugyanis bevallom Önöknek teljesen őszintén úgy gondoltam, hogy alapállapotban olyan szép egészséges Mazsola popsiján a bőr, hogy elég az ha a kakis, pisis pelenkát azonnal eltávolítom tisztára törlöm a bőrét és új pelust teszek rá, és elég csak éjszakára bekenni a popsit. Magyarázatom az lenne, hogy a krémtől nem hiszem, hogy ugyanúgy szellőzik a bőre mint anélkül és mivel azt ígérik a pelenkagyártók, hogy ezek a mai csúcs szuper pelenkák engedik a bőrt lélegezni, szóval azt gondoltam a legjobbat teszem ezzel. Ahogy a helyzet mutatja nem így történt. Ugyanis a mostani fogzás alkalmával – igaz az egyik zápfog érkezik és akkorára dagadt Mazsola ínye, hogy ilyet még nem láttam -  hiába a sűrű pelenkacsere, krémezés olyan piros lett Mazsola popsija hogy tegnap este  vérezni kezdett ( Na jó szóval mindkét oldalon 3 pötty vércsepp árválkodott ). Tudom, hogy nem a világvége és igen mondhatják, hogy ez mindenkivel előfordul, és fog még nagyobb dolog is történni velünk és hányszor fog még elesni az udvaron, játszótéren stb. és nagy valószínűséggel nekem sokkal jobban fájt mint neki, de tudják vállalom a túlreagálós jelzőt is.
Persze még tegnap este ugrás a netre, google amit csak kidobott elolvastam, és a végeredmény az lett, hogy optimális esetben amikor a baba bőre gyönyörű és pusziért kiált, akkor is krémezni kell ha nem is ugyanolyan intenzív krémmel DE: éjjel, nappal.
Jelentem a leckét megtanultam, ezentúl nem múlik el pelenkázás krémezés nélkül, pici Mazsolám ne haragudj rám, amint meggyógyul a popsid, és engeded, hogy hozzáérjek annyi puszival kárpótollak, hogy megszámlálni sem lehet majd.
Tehát mindenkinek azt mondom, krémezzük a baba popsiját minden egyes alkalommal!!
Remélem legközelebb vidámabb témával várom Önöket.
T.Sz.Zs.

2 megjegyzés:

Ildikó írta...

Szia

Gondolom, a kicsi nem mosható pelenkát visel, mint a baba a képen.
A nagyoknak én is krémeztem a hátsójukat, de a kicsinek, aki mosható pelenkát viselt nem kellett egyáltalán még fogzás alatt sem! Szerintem még bőven megérné váltani márcsak a kicsi bőre miatt is.
Ildikó

Zsuzsa írta...

Szia Ildikó!

Köszönöm a tanácsod nem igazán ismerem ezt a pelenkát de utánanézek.
Zsuzsa

Megjegyzés küldése

Közreműködők