Mazsolával a napok

2013. március 13., szerda

Avagy mindennapok egy alig egyéves örökmozgó kisfiúval, kolléganőnk tollából (klaviatúrájából)


Kedves Olvasó!

Szeretném ezekkel a bejegyzésekkel megosztani másokkal tapasztalataimat, érzéseimet, valamint kérném a közreműködést hasonló vagy éppen ellenkező lelkületű, magatartású Kismanót nevelő anyuka, apuka hozzászólását.
Csodálatos terhesség, csodás szülés ( és ezt nem az idő szépítette meg!:)) után megkaptuk Kismanót egy hatalmas zöld lepedőbe burkolva csillogó szemekkel, hatalmas hajkoronával.
Hazaérkezve csak bámultam és csak bámultam mind a 3380 gramm csodánkat és azt éreztem beteljesedett az életem, sem munka, sem pénz sem bármi más nem tehetne olyan boldoggá, mint ez a pici fiú a karomban.
Telnek, múlnak a napok ezernyi kérdés merül fel mikor mit kellene tenni, jó tanáccsal tele a padlás mindenkinek van véleménye  csak győzz kiigazodni és eldönteni mit és mennyit fogadsz meg belőle.
Jön a jó öreg google ahol aztán belefulladok az információtengerbe csengenek a fülemben csodás szülésznőm szavai: internet: felejtsd el! Lehet hogy igaza van.
Jönnek a gondok: anyatej: elég vagy nem? tápszer? hozzátáplálás? Segíítség! Fordul az ember lánya szülőhöz, ismerőshöz, gyerekorvoshoz, védőnőhöz, és a végén legalábbis én ide jutottam: a gyermekemhez!! Vagyis: figyelem a gyermekem reakcióit mind az étellel, mind a mindennapi helyzetekkel kapcsolatban. Ha valami nem jön be abbahagyom vagy próbálom elkerülni.
Rengeteg elképzelésem volt szülés előtt, hogyan fogom majd nevelni kisfiamat ( terv: érettségiig kész, utána saját maga dönthet a továbblépésről) persze gondolhatják ez  kb.  az első napon megdőlt..
Azért lassacskán kezdenek rendeződni a dolgok persze napról napra újabb helyzetekkel találom szemben magam de biztatom magam ezen is túljutunk, ezt is megoldjuk.
Ilyen helyzeteket, tapasztalatokat szeretnék megosztani Önökkel, remélem, ha nem is tudok megoldást nyújtani másoknak, talán segíteni tudok azzal, hogy elmondom, nem egyedüli problémáról van szó nem csak a saját gyerekünk nem akar enni, inni, aludni csak játszani kúszni, mászni, pakolni stb. Várom Önöket legközelebb is hogy közösen osszuk meg mindennapi tapasztalatainkat.
T.SZ.ZS.
 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Közreműködők