Fogyást segítő tea

2014. április 13., vasárnap



Nyakunkon a bikini szezon!







Ilyenkor tavasszal, igyekszünk minél gyorsabban megszabadulni a télen ránk rakódott néhány dekától. A megfelelő étrend és a mozgás mellett ebben nyújthat nagy segítséget, ez a kiváló teakeverék:




Szabó György a bükki füves ember receptje alapján




E keverék 6 hétig folyamatosan fogyasztható, a tapasztalatok szerint heti fél-egy kilótól lehet megszabadulni a segítségével. A fehér árvacsalán csökkenti a gyomorsavat, így csökken az éhségérzet is, a mezei katángkóró és az orvosi veronikafű pedig a táplálék felszívódást lassítja. Két-három hét fogyasztás után jelentkezik az első eredmény, majd lassan elindul a súlyvesztés.



A teakeverék összetétele:



Mezei katángkórófű 2 egység
Orvosi veronika 2 egység
Fehér árvacsalán 1 egység




Így készítsd el a keverékedet:



Vegyél elő egy befőttes üveget és tegyél bele 2 evőkanálnyi katángot, 2 evőkanálnyi veronikát, 1 evőkanálnyi fehér árvacsalánt, ezt folytasd addig, amíg a befőttesüveg felét- 2/3-át el nem éri. Ha ez megvan, zárd le az üveget és alaposan rázd össze a gyógynövényeket. Az üveget ezután száraz, sötét helyen felcímkézve tárold!



A maradék teákat zárd vissza, ezek önmagukban is fogyaszthatóak.



Elkészítési módja és adagolása:



3,5 dl vízben 1 percig főzz 1 evőkanálnyi keveréket, a teafüvet mindig a forrásban lévő vízhez add, majd tegyél az edényre egy fedőt és 1 perc főzés után leveheted a tűzhelyről. Ezután 10-15 percig fedő alatt áztasd, majd szűrd, és lehetőleg ízesítés nélkül fogyaszd. Reggel, délben, este a főétkezések előtt mindössze 1 dl-t kell inni belőle. Ez ugye nem sok? Ezt azért jelzem, mert ez a tea nem kifejezetten jóízű, de a cél érdekében nem is mondható olyan rossznak! A teát napközben melegíteni lehet, de arra ügyelj, hogy ne forrald fel újra!



A keverék 6 hétig fogyasztható folyamatosan, majd 4 hét szünet beiktatása után végezhető újra a kúra.



Nagyon jól kiegészíti és elősegíti a keverék hatását a málnalevél tea napközbeni fogyasztása, mert amellett, hogy ez egy teljesen veszélytelen tea, a zsírszövetek átrendezésében van szerepe.



Figyelmeztetések:



Várandósok, szoptatós anyák, kisgyerekek ne alkalmazzák!



A felsorolt gyógyhatások népgyógyászati tapasztalatokra épülnek, tudományos kísérletekkel nem igazoltak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Közreműködők