Ha nem alszik a baba!

2013. május 7., kedd




Szerintem minden anyuka vágya, hogy a kisgyermek átaludja az éjszakát. Ehhez ezerféle praktikát talál interneten, szomszédban, családtagoktól, stb. De mikor már mindet kipróbálta, (vagy egyiket sem) akkor jön a teljes elkeseredettség.  Mazsola 13 hónapos múlt, nappal még 2x alszik, összesen kb. 2,5 órát ezzel nincs probléma ( bár mostanában kezd a délelőtti alvás ellen lázadni, úgy gondolom, egyenlőre minden délelőtt leteszem aludni és ha úgy dönt nem akar akkor kiveszem az ágyból és folytatódhat a játék) Viszont az éjszaka! Az egy külön téma.
Este fél nyolckor mint a kisangyal egy üveg tápszer után elalszik. Szerintem ez részéről a beetetés. Mert 23:00 -kor jön a fekete leves. Sírás, sírás  lefordítom: Anya gyere be MOST! Természetesen bemegyek mert ugye alapfelfogásom hogy nem hagyjuk sírni a gyereket visszaadom a cumit, betakargatom, puszi és megpróbálok kiosonni. Persze ez 10- ből egyszer jön be, legtöbbször amint csukom az ajtót újra üvöltés. Nem gondolom, hogy éhes lenne, mivel ha odaülök az ágya mellé akkor azonnal bevackolja magát és alszik tovább.
Viszont mivel ezek az ébredések hajnal 4-ig tartanak  2, 3 óra körül már nem olyan könnyű a dolog.  Javasolták ( szakemberek), hogy vigyük vissza a mi szobánkba ( 9 hónapos koráig a mi szobánkban aludt külön ágyban) nem azért mert akkor kevesebbszer ébredne, hanem azért mert nekem nem kellene átmenni egyik szobából a másikba. Úgy gondolom, hogy még az „akaratlan” korszakában sikerült átszoktatnom a saját szobájába, nem hiszem hogy most amikor már egész hangsúlyosan ki tudja fejezni akaratát ismét könnyű lenne visszaszoktatni. Szóval ez nem igazán járható út számomra. Egyetlen segítség hogy egy ágy is tartozik a gyerekszoba berendezéséhez (nem kiságy ) és éjfél körül átcuccolok és ott folytatom az „alvást”, miközben az ágyból susogok amikor ébred és sírni kezd, ami egyenlőre elég neki és megnyugszik tőle.
Ilyen helyzetben azt hiszem minden anyuka azt érzi ennek sosem lesz vége persze tudom majd eljön az az időszak amikor át fogja aludni az éjszakát csak ez most nem vigasztaló.  Jó tanács a mai napra nem született, de:
Kívánok minden „éjszakázó” szülő számára sok kitartást hátha egyszer tényleg átalussza az éjszakát a Szemünk Fénye.
Várom Önöket legközelebb is. T. Sz. Zs.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Közreműködők