Az a fránya köhögés!

2013. február 25., hétfőAkár száraz, akár hurutos, rémes látni, ahogy összerándul a gyerkőc a köhögéstől, és mintha percnyi szünet sem lenne 1-1 roham között.
Vannak házi praktikák, amiket érdemes ilyenkor alkalmazni, ám ha 3 napon belül nem hoznak változást, mindenképpen forduljunk gyermekorvoshoz.Néhány ezek közül:
-hideg párásító, amibe tehetünk illóolajokat is. Ha nincs párásítónk, akkor teregessünk a gyerekszobában, vagy tegyünk vizes törölközőt a radiátorra.
-az ágy fejrészének megemelése
-nagyobb gyerekeknél igen jó a sópipa
-kicsi gyereket fektessük a lábunkra mellkassal előre, feje legyen lentebb, és ütögessük a hátát kívülről befelé haladva a gerinc felé. Ez segít felköhögni a letapadt nyákot.
-gyógyteák, szirupok, szopogatós tabletták, mellkasra-hátra kenhető légzést könnyítő kenőcsök egész tárháza áll rendelkezésünkre a patikákban
-kalcium, (rekedtségre, este, hogy a köhögési inger enyhüljön) banánturmix, hagymatea (2 ek. cukrot karamellizálunk, felöntjük egy csésze vízzel, és beletesszük a felszeletelt hagymát. Főzzük, míg a hagyma szétesik, majd  pótoljuk az elpárolgott vizet, ebből naponta akár egy liter is lehet fogyasztani)
-salvus vízzel való inhalálás
-sok-sok folyadék
-homeopátiás készítmények
És amiről majdnem megfeledkeztem, pedig remek dolog, az a pemetefű cukorka.

A jó ötleteket mindig szívesen fogadjuk!

3 megjegyzés:

Megjegyzés küldése